Geef kinderen ook thuis een magisch CliniClowns moment

van totaal € 65.000 (23%)

CliniClowns & Virtual Reality
Door de veranderende zorg worden kinderen die net zijn geopereerd of een behandeling hebben ondergaan, eerder uit het ziekenhuis ontslagen. Deze kinderen sterken thuis aan en zijn daardoor voor onze CliniClowns niet bereikbaar. Ook het contact met kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking die langdurig thuis zitten is onmogelijk voor onze clowns.

Om deze groep kwetsbare kinderen toch te kunnen bereiken ontwikkelt CliniClowns een bijzondere Virtual Reality techniek. Hiermee kunnen we clowns bij de kinderen thuis brengen. Op ieder gewenst moment kunnen zieke en gehandicapte kinderen interactief contact hebben met onze clowns. De kinderen hebben digitaal contact met de clowns die hen door subtiel spel even laten ontspannen waardoor emoties vrij kunnen komen.

 

Het belang van het magische moment
Ines van Rosenstiel Jadoul (kinderarts): “Als kinderarts zie ik van dichtbij wat een fantastisch effect de CliniClowns op zieke kinderen hebben. Ze zijn voor mij dan ook niet weg te denken! De clowns dragen écht bij aan het ziekteherstel van kinderen. Humor en een lach helpen pijn, stress en angst te verminderen. Natuurlijk blijven medicijnen en operaties belangrijk, maar ik zou willen dat ik soms ook een CliniClown kon voorschrijven.”


CliniClowns
Zieke en gehandicapte kinderen worden vaak geconfronteerd met hun gebreken, met wat ze níet kunnen. CliniClowns focust zich op de kwaliteiten van elk kind, door met ze te spelen creëren we tijdelijk een omgeving zonder beperkingen. Zieke kinderen zijn gewoon weer even kind. De CliniClown is in staat om vaste patronen te doorbreken om zo hun kwaliteit van leven te bevorderen. Zo ontstaan verrassende situaties die de fantasie en creativiteit van kinderen én hun omgeving prikkelen.

CliniClowns zetten kinderen in hun kracht en geven ze zelfvertrouwen. Ingrijpende gebeurtenissen en negatieve emoties, zoals frustratie, boosheid en verdriet, kunnen hierdoor beter worden geuit en verwerkt. En zo ontstaat er weer ruimte voor emotionele ontwikkeling. En hun omgeving krijgt de mogelijkheid daarvan te genieten en even te ontspannen.


Toestemming Kinderraad van CliniClowns
Een eerst proef is door onze Kinderraad enthousiast ontvangen. De volgende stap is een pilot ontwikkelen voor een grotere groep kinderen van 5 tot 8 jaar.


Streef bedrag € 65.000
Dankzij de steun van duizenden donateurs kan CliniClowns haar werk doen en kinderen bezoeken in ziekenhuizen en instellingen. Om kinderen thuis te bereiken verkent CliniClowns een nieuw terrein. De kosten voor de ontwikkeling van deze pilot kunnen we niet financieren uit de inkomsten die wij nu ontvangen van onze trouwe donateurs. Dat geld wordt besteed aan het directe Kind - Clown contact. Daarom is CliniClowns op zoek naar een groep gevers die met een speciale gift dit project mogelijk maakt.

 

Christelle Bolten-Bouman

christelle.bolten@cliniclowns.nl

033 469 90 40